Visie

ZINKAE is een anagram van Kaizen (改善) en is Japans voor voortdurend verbeteren.
Dat is precies waar dit collectief van fotografen en makers van audiovisuele presentaties voor staat.

Met een open blik op de vele boeiende ontwikkelingen in de hedendaagse fotografie en in een geest van vriendschap, respect, engagement en samenwerking groeit in ZINKAE een sfeer waarin mensen creatief boven zichzelf kunnen uitstijgen.

In de foto-ateliers is er een permanente feedback bij de realisatie van fotoseries en projecten. Elk stadium in het traject is belangrijk: van het interessante idee over de selectie tot de gepaste presentatie.Door kritische reflectie leren we van elkaar. 

ZINKAE biedt kansen om fotowerk te exposeren op de jaarlijkse tentoonstelling van het collectief en op andere manifestaties. Er zijn mogelijkheden tot samenwerking aan thematische projecten, ook met mensen in andere kunstrichtingen.

ZINKAE zet de deur open voor fotografen met een frisse kijk en veel goesting.


Werking

ZINKAE heeft Gent als thuisbasis. Daar komen de leden van het collectief op regelmatige basis samen. De leden houden ook contact met elkaar via een gesloten Facebookgroep en fysische bijeenkomsten worden afgewisseld met online meetings.

ZINKAE heeft een populaire Facebook pagina waar naast werken van het collectief, aankondigingen van onze tentoonstellingen, ook evenementen en informatie over hedendaagse fotografie aan bod komen.  Fotografen

Using Format