Fotofest 2023

Onze grote jaarlijkse groepstentoonstelling in de eerste helft van september is het hoogtepunt van het jaar. Dit jaar van 2 tot en met 10 september.

De werken worden tentoongesteld in de serres van het Palmarium van de Plantentuin UGent. Deze bijzondere locatie maakt deel uit van het GUM, het Gentse Universiteitsmuseum, K.L.Ledeganckstraat 35, Gent.

Voor het recentste nieuws over deze expo, volg ons op Facebook.

My Girl with a Pearl - David Benoit

Voor iedere groepstentoonstelling kiest ZINKAE een campagnefoto die gebruikt wordt op de affiche en in de externe communicatie. Voor Fotofest 2023 werd gekozen voor een portret  van David Benoit.  Aan die foto hangt ook een bijzonder verhaal vast.

Dit beeld hing in het voorjaar van 2023 als een eigentijdse versie van "Meisje met de Parel" in het Mauritshuis in Den Haag, de thuis van de beste Nederlandse schilderkunst uit de  tijd van Rembrandt en Vermeer. Het originele werk verhuisde voor een tijd naar het Rijksmuseum in Amsterdam voor een grote overzichtstentoonstelling van Vermeer. Het Mauritshuis ging, via een wedstrijd, op zoek naar andere interpretaties van het werk om de vrijgekomen plek in het museum in te vullen.

ZINKAE-lid David Benoit nam met dit portret aan de wedstrijd deel en kwam als één van de winnaars uit de bus. Zo hing zijn foto een tijdlang op de plaats van het meesterwerk van Johannes Vermeer in Den Haag. Dit ging niet onopgemerkt voorbij en kreeg ook  veel aandacht in onze lokale en nationale media.


Campagnebeeld: David Benoit

Zinkae ZINE#1

Iedere bezoeker van Fotofest 2023 ontvangt een exemplaar van het Zinkae ZINE#1. 

Naast foto's van auteurs die exposeren op onze groepstentoonstellingen lees je in dit magazine bijdragen over de visie van ZINKAE op fotografie en de werking van het collectief. 

Een hebbeding en collectorsitem voor onze trouwe bezoekers.Hieronder enkele foto's van Fotofest 2023.

Using Format